+32 3 685 02 10 info@flandriareizen.be

Zuid Peru

Spirits of the Andes

Spirits of the Andes.

Ontdek het prachtige land van de Inca’s. Tijdens deze reis bezoek je alle hoogtepunten in het Zuiden van Peru. Onderstaand programma is een standaardprogramma, maar het kan volledig worden aangepast aan jouw noden. Laat ons bij jouw aanvraag zeker weten hoe jouw droomreis eruit ziet. 

Programma

Dag 1 : Vliegreis naar Peru: Je vertrekt vandaag vanuit Brussel naar de Peruaanse hoofdstad Lima, waar je in de late avond arriveert. Je wordt opgewacht in de luchthaven door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor de transfer naar je hotel, gelegen in de aangename wijk Miraflores.

Dag 2: Lima full day (O-D): Vandaag neemt onze gids u mee op een fascinerende wandeling door het historische centrum. Het is anders, klassiek en uniek! We laten u paleizen en kastelen zien die de stad verbergt, we nemen u ook mee naar de grote Sint Francisco Klooster en de indrukwekkende ondergrondse Catacomben! Het historisch centrum wordt beschouwd als werelderfgoed, beschermd door Unesco sinds 1991, vanwege alle koloniale gebouwen die de stad rijk is. We zullen zeker het bezoek aan het belangrijkste plein van het hele land niet missen; “Plaza de Armas” waar we samen gaan leren over de geschiedenis van dit historische plein! In de late namiddag beginnen we onze culinaire tour met een heerlijke cocktail op het strand bij zonsondergang, vergezeld van een mix van smaken die de tradities van Lima vertegenwoordigen.  Beklim de kliffen en verken het verleden terwijl u geniet van een reeks heerlijke Peruaanse gerechten. Daarna gaan we naar de boheemse wijk Barranco voor onze laatste stop. In een huis vol kleur en cultuur verliezen we ons in de culinaire wereld met een creatief en exclusief menu met de signature cuisine van een lokale chef, vergezeld van een heerlijk dessert. Maak tot slot een avondwandeling met een gastronomische touch door Lima’s boheemse wijk Barranco. Op deze gastronomische tour door Miraflores en Barranco krijg je veel meer dan een gevoel van Peruaanse cultuur.

Dag 3 : Fietsen in de woestijn-  Lima – Paracas  (O): Na het ontbijt  rijden we in ons privé-vervoer  richting het vissersdorpje Paracas. Hier krijgen we onze fietsen om het Paracas National Reserve te verkennen. Tijdens dit indrukwekkende traject zullen we het land doorkruisen waar de zee en de woestijn elkaar ontmoeten, waar roodkopgieren overvliegen en  echt weg kan van de drukte. Eenmaal binnen kan u genieten van de majestueuze landschappen en stranden zoals La Mina, Playa Roja, Lagunillas, Cathedral, enz. Deze rondrit van 4 tot 5 uur kan in uw eigen tempo afgelegd worden.

 

Dag 4: Paracas – Lima (O): Na het ontbijt  stap je  op een boot voor een tocht van ongeveer 3 uur naar de Islas Ballestas, die bruisen van het dierenleven. Deze eilanden herbergen onder andere grote kolonies zeeleeuwen en pinguïns, die je van wel heel dichtbij kan bekijken. De visrijke wateren trekken ook enorm grote groepen vogels zoals aalscholvers en pelikanen. Naast zeeleeuwen, pinguïns, aalscholvers en pelikanen kan je met een beetje geluk ook flamingo’s en dolfijnen spotten. Daarna rijden wij terug richting Lima. 

Dag 5: Lima – Arequipa (O-D): Na het ontbijt transfer Lima – Arequipa. In de late namiddag nemen we deel aan onze Culinaire Kookervaring, waar onze professionele Peruaanse chef-kok ons zal laten zien hoe je de meest populaire smakelijke gerechten  en cocktails van Peru kan bereiden. Tijdens de les gaan we ook meer leren over de diverse ingrediënten die gebruikt worden in de lokale keuken.

Dag 6: Arequipa (O): Vandaag beginnen we de tour met een uitstap door het verleden, wandelend door het klooster van Santa Catalina. We zetten de tour verder naar het centrale plein van Arequipa, een levendig plein waar de lokale bevolking graag samenkomt.  (Plaza de Armas), en de Compañia  de jesus kerk, beroemd om zijn ongelooflijke barokke stijl en zijn kleurrijke koepel van Sint Ignatius. Hierna bezoeken we het museo Santuarios Andinos waar de beroemde ijsmummie “Juanita” te vinden is, het 13/14-jarige Inca-meisje, werd op 8 september 1995 gevonden op de Ampato-vulkaan (6000 m) en bevond zich dankzij de vrieskou in perfecte staat.

Dag 7: Arequipa  – Colca Canyon (O-L): We rijden we richting de zuidoostelijke kant van de Misti  vulkaan. We zullen geleidelijk klimmen van 2300m naar een gemiddelde hoogte van 4000m. Eenmaal aan de top zal het landschap dramatisch veranderen met uitgestrekte, eindeloze hooglanden, valleien van rotsformaties, weelderige wetlands die krioelen van de Andes fauna. Onze belangrijkste bestemming van de ochtend is het Salinasmeer, een droog zoutmeer dat op 4300 meter hoogte ligt en omgeven is door gekleurde bergen en vulkanen. Na onze tijd op de zoutvlakte gaan we dieper in het reservaat, waar minder tekenen van menselijk leven te vinden zijn. Vicuña’s, alpaca’s, flamingo’s, viscacha’s en andere dieren uit de Andes zijn echter vaak te zien. Als er nog tijd is en het weer toelaat gaan we in de namiddag nog een kleine wandeling doen.  Zodra we het reservaat verlaten, is het slechts een paar uur tot  waar onze Hotel gelegen is. Vrije  namiddag om te rusten en te genieten. De zwembaden  van de lodges worden gevoed door natuurlijke bronnen die bij temperaturen tot 80ºC water produceren en rijk zijn aan mineralen die de gezondheid ten goede komen. Het ontwerp van de zwembaden is zorgvuldig uitgewerkt om interferentie met de natuurlijke omgeving tot een minimum te beperken. Alleen lokale materialen zijn gebruikt in hun constructie (steen, aarde en stro) om een magische sfeer te creëren die je meeneemt naar een andere dimensie.

 

Dag 8: Cruz del Condor (O): Vandaag nemen we u mee naar de mooiste plekken in de Colca Canyon. Onderweg maken we een paar stops in kleine Andes Dorpjes waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. We reizen verder langs de canyon tot aan ‘Mirador Cruz del Condor’, Dit uitzichtpunt is 1200m diep. Vanaf hier ziet u de gigantische Andes Condor vliegen vanaf de bodem van de canyon. Majestueus zweven ze door de canyon en boven u met weids gespreide vleugels tot wel 3 meter breed. Daarna bezoeken we een van de mooiste natuurlijke attracties van de Colca Vallei, de geiser van Pinchollo, rondom het gebied vind je vele natuurlijke stoomopeningen, de lokale bevolking noemt de plek “de Kleine Hel”. Vervolgens zullen we verder gaan door de Colca Vallei waar we de uitkijkpunten van Antahuilque en Wayrapunku zullen bezoeken, en de traditionele dorpen van Maca, Achoma en Yanque. In deze laatste dorp zullen we een wandeling van ongeveer 2 uur maken van het plein naar de pre-Inca citadel van Uyo Uyo, onderweg zullen we de graven van Shininea bezichtigen. 

Dag 9: Colca canyon -Puno (O): Na het ontbijt rijden we richting Puno en laten we de Colca Canyon achter ons. We rijden de bergop op tot we het hoogste punt van onze reis bereiken, het uitkijkpunt van de Andes (4800 m). Helemaal bovenaan stappen we een paar minuten uit de bus en genieten we van het prachtige landschap met de grote vulkanen zoals Mismi, Misti, Chachani, Sabancaya (actief) en Ampato. Langs de geplaveide weg passeren we kleine andes dorpjes en de prachtige lagune Lagunillas, waar we veel Andesvogels en flamingo’s zullen zien. Via een steile weg bereiken we daarna Viscachani. Later rijden we door het nationale reservaat van het Peruaanse Altiplano. Onderweg bezoeken we Sillustani. De site is strategisch gelegen op de top van een schiereiland omringd door een mooi meer genaamd Lago Umayo. Sillustani is een begraafplaats die in de twaalfde eeuw gebouwd werd door een beschaving die het gebied bewoonde vóór het Inca tijdperk. De meest indrukwekkende graftorens werden gebouwd voor belangrijke stamhoofden en priesters. Wandelend rond het schiereiland, kun je het prachtige meer en het omliggende berglandschap bewonderen .

Dag 10: Puno – Inca Uyo – Amaru Muru (O-L-D): We rijden richting Chucuito waar we de “Tempel van Inca Uyo” of “Vruchtbaarheidstempel” zullen bezoeken die meer dan 20 fallussen in steen heeft uitgehouwen. Vervolgens zullen we onze reis voortzetten naar het zuiden van Puno. We komen aan bij Aramu-Muru of “Hayu-Marka” in Aymara, wat “Stad van Geesten” betekent, een uitstekende constructie “Inter-dimensionale poort” waar we zullen wandelen, verkennen en foto’s nemen van de raadselachtige plaats, daarna keren we terug naar Puno. Vervolgens reizen we per boot naar de drijvende eilanden van Uros, de thuisbasis van een oude gemeenschap waarvan de stamboom teruggaat tot vóór de Inca-tijd. Dankzij hun zelfgemaakte rieteilanden, die voortdurend gerenoveerd moeten worden, is het Uros-volk erin geslaagd om hun unieke manier van leven te behouden en niet alleen de Inca’s en de Spanjaarden te overleven, maar ook de dreiging van een oprukkende moderniteit. Bij aankomst in onze Lodge kunnen jullie deelnemen aan verschillende activiteiten : kayak met een traditionele boot, bezoek aan verschillende drijvende eilandjes, etc

Dag 11:Trein Puno -Cusco( O – L ): Treinrit van zo’n tien uur, maar dat voelt absoluut niet als een lange rit. De Titicaca Trein is een hele luxueuze trein met meerdere wagons waarin zich onder andere het restaurantgedeelte en een bar bevinden. De allerlaatste wagon heeft een observatiedek, waar je in de buitenlucht kan genieten van het uitzicht op de spectaculaire landschappen waar de trein doorheen rijdt. Eindeloze hoogvlaktes, de sneeuw pieken van de Andes, snelstromende rivieren, tientallen dorpjes, maar ook pure desolaatheid. Ondertussen word je aan boord goed verzorgd. Een uitstekende gastronomische lunch is inclusief en ‘s middags is het tea time!

Dag 12 : Cusco (O): Na het ontbijt word je opgehaald in je hotel.  Vervolgens gaan we naar de San Pedro markt. Daarna gaan we naar de Plaza San Francisco, dat is een ander belangrijk plein in Cusco. Op zondag is er op dit plein een lokale markt waar Cusqueños kleding, schoenen en andere verschillende benodigdheden kopen en verkopen. Terwijl je rond de stad loopt, zal uw gids uw vragen beantwoorden en uitleggen hoe het publieke onderwijs en de gezondheidszorg in Peru functioneren. Vanaf daar lopen we naar het Plaza de Armas om te leren over de geschiedenis van Cusco en de Inca’s. Daarna gaan we naar een lokaal restaurant dat typisch Peruaans eten serveert, zoals gefrituurd varkensvlees, cavia, varkensstukjes, gevulde pittige pepers, en vele andere opties. Hier kan je verschillende soorten Chicha proberen, gemaakt van gefermenteerde maïs met een laag percentage alcohol. In de namiddag beginnen we op het centrale plein in Cusco met een bezoek aan de Kathedraal. Vervolgens bezoeken we Qoricancha : de zonnetempel van de Inca’s. De tempel was, net als Machu Picchu, een Inca-meesterwerk want de muren waren ooit letterlijk volledig met goud bedekt. De Spaanse Veroveraar heeft in de  16de eeuw op de fundamenten van deze tempel haar kerk gebouwd. In het tweede deel van de tour bezoeken we de Inca ruïnes in de heuvels boven Cusco: Kenko, Tambomachay, Puca Pucara en het indrukwekkende ceremoniële Inca complex Sacsayhuaman, wat strategisch gebouwd is op een heuvel met uitzicht over Cusco.

Dag 13:  Montaña de Colores: Je wordt opgehaald aan het hotel voor ons Rainbow Mountain Trek Adventure. We gaan op weg naar de Zuidelijke vallei met langs de weg schitterende uitzichten op de landbouw Inca-terrassen, valleien en rotsachtige bergen. Zodra we het treincircuit bereiken beginnen we aan onze wandeling met kuddes alpaca’s en lama’s overal om je heen. Voortdurend zul je uitzicht hebben op de Ausangate Mountain terwijl we wandelen door verschillende dorpen en contact onderhouden met de lokale bevolking. Na een wandeling van ongeveer 2 uur, bereiken we onze bestemming : de Rainbow Mountains (5020 m). Hier krijg je een uur de tijd om te genieten van het uitzicht en foto’s te nemen.Op dit punt wandelen we terug langs de manier waarop we kwamen. Ons privé busje zal op ons wachten als we terugkomen. We beginnen aan de 3 uur durende rit terug naar Cusco en zetten je af bij je hotel in Cusco.

Day 14: Mountain Bike Heilige Vallei: We halen je ‘s ochtends op aan het hotel.  De fietsen en beschermende uitrusting staan klaar. We rijden naar de Yanamayo-pas op 4300 m hoogte, langs de bergketens van de Heilige Vallei en de stad Ollantaytambo voordat we aankomen op onze bestemming. Na een rit van 2 uur zal onze gids ons een veiligheidsbriefing geven voordat we op de fiets stappen. Eenmaal klaar beginnen we aan de afdaling van de Patacancha-vallei, er zijn verschillende lijnen waaruit u kunt kiezen, maar volg de gids want hij zal u de beste optie tonen. Het terrein is niet erg heuvelachtig, integendeel, het motiveert je om de remmen los te laten en vrij te rijden. We dalen af naar de Patacancha gemeenschap waar de dorpelingen, gekleed in hun typische kleding, ons een heerlijke lunch zullen aanbieden op basis van Andes-ingrediënten, hier maken we van de gelegenheid gebruik om even uit te rusten en wat energie op te laden. Daarna zullen we verder afdalen via kleine bochten in de weg tot we het dorp Willoq bereiken. Hier laden we de fietsen in de auto en gaan we naar het archeologisch centrum van Pumamarca.  

We maken de fietsen klaar en dalen af door de vallei van Ollantaytambo, over uitgestrekte Andes-terrassen, langs de rand van de berg, terwijl we genieten van de zonsondergang richting de stad Ollantaytambo. We doorkruisen de oude straten van Ollantaytambo met tot op heden bewaard gebleven Inca-infrastructuur. Ons vervoer zal op het plein op ons wachten met koude biertjes om onze fietsdag te vieren. Aan het eind van de dag nemen we de trein naar Aguas Calientes. 

Dag 15:  Machu Picchu – Ollantaytambo: Vandaag bezoeken we Machupicchu, het meesterwerk van de Inca beschaving. De site werd rond 1440 gebouwd en gedurende een kleine eeuw bewoond. Jullie worden opgewacht door een gids aan het hotel en om 6 uur kunnen jullie de ‘Verloren Stad van de Inca’s’ binnen, net op tijd om het eerste zonlicht over de omringende bergkammen te zien schijnen. Een magisch moment. Na een rondleiding van ca. 3 uur hebben  jullie alle tijd om dit ‘wereldwonder’ op eigen houtje te verkennen, foto’s te nemen of voor een optionele wandeling. Optionele wandelingen:

  • Beklimming Huayna Picchu berg (2.700 m, 50 min, steile helling)
  • De tempel van de maan (3-4 Hr)
  • De Inca Brug gelegen ten zuiden van Machupicchu (1 uur)

Al deze wandelingen zijn zonder gids duidelijk aangegeven en makkelijk te vinden.

In de namiddag nemen we de bus (15) naar Aguas Calientes, de stad waar we onze trein terug nemen naar de Heilige Vallei, daarna worden jullie per privé-vervoer teruggebracht naar jullie hotel.

Dag 16: Vertrek Vanuit Cusco (O) – Einde Van De Tour: Op je laatste dag in Peru leer je hoe je je eigen chocolade maakt, van begin tot eind. Je leert over de geschiedenis van cacao in Peru en waarom het een van ‘s werelds grootste chocoladeproducenten is. Tijdens deze leuke les met een professionele chocolatier leer je alle stappen van het chocoladeproces van de cacaoboom uit de Peruaanse jungle. Je bereidt je eigen chocolade met allerlei combinaties zoals pinda’s, rozijnen, kokos, koffie, quinoa en nog veel meer ingrediënten. U leert ook hoe u twee soorten chocoladedranken kunt bereiden. Aan het einde van deze belevenis kunt u naar huis gaan met uw eigen creaties om uw familie en vrienden te laten proeven. Na de lunch transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Lima. ’s Avonds aansluiting naar Brussel.

 

Peru Gallery