+32 3 685 02 10 info@flandriareizen.be

Tanzania

Het Mekka van se safari's

Tanzania

 

Karibu, Tanzania het mekka van prachtige natuur en safari’s. Wij van Flandria Reizen gingen zelf op ontdekking in dit prachtige land. En wat zijn we enthousiast! We bieden je  op basis van onze reis een basis programma aan dat we steeds kunnen aanpassen aan jouw wensen.  Of je nu een groot budget of iets kleiner budget hebt, we werken voor u de juiste safari uit. ”Let’s create memories together”!

Bespreek in ieder geval deze prachtige reis en jouw wensen zodat wij de reis op jouw formaat kunnen uitwerken. 

Basis reisschema 

Dag 1

Aankomst te Kilimanjaro. U wordt opgewacht door onze plaatselijke verantwoordelijke voor een korte welkomst  briefing en transfer naar uw hotel met overnachting.

Dag 2

Pick-up door uw private safari jeep en we rijden een 120 km naar Tarangire National park , voor een eerste Safari ervaring. Tarangire is de thuisbasis van Olifanten,  buffels, giraffen, antilopen, impala’s, leeuwen en vele andere wilde beesten. ’s Middags pick-nick lunch en ’s avonds check-in  , in je tentenkamp of lodge. Een heerlijke afrikaanse maaltijd en overnachting in de “bush”. Geniet van de geluiden van de Afrikaanse nacht.

Dag 3

Geniet van een hele dag safari, uw gids gaat opzoek naar de meest unieke beleving en kent het park door en door. Bewonder ook de vele Baobab bomen, de meest gekke boom op onze planeet.

Dag 4

Na een zeer vroeg ontbijt, start uw tocht naar Serengeti National Park, waar u kort na de middag aankomt voor een eerste “game drive”. Een heel andere natuur en thuisbasis van de big five. Wij zagen ongelooflijk veel Nijlpaarden, Leeuwen en Olifanten , maar ook Krokodillen, Wilde Beest, pumba’s en zoveel meer. Overnacht in je luxe of superdeluxe tenten kamp.

Dag 5

Serengeti is zo groot als Vlaanderen, de dieren die je nog niet hebt kunnen spotten, zoeken we zeker op. Ontbijt – Lunch – diner in Serengeti.  Geniet van de prachtige natuur en doe nog een safari of relax aan je tentenkamp. 

Dag 6

We starten terug vroeg in de ochtend, want vandaag staat er een ander hoogtepunt op je te wachten. Ngorongoro Krater. Waar we maximum 6 u op safari kunnen. Daarna rijden we terug naar de rim van de krater en zetten onze tocht verder richting Arusha. Overnachting in Arusha of in de buurt van Lake Manyara  OF

De Serengeti is een savanne gebied gelegen in het noorden van Tanzania, ten oosten van het Lake Victoria en het zuiden van Kenia. 30000 km2 het is de thuisbasis van de Masai en wil in hun taal zeggen “eindeloze vlakte”.  Als je tijd en budget hebt raden wij je zeker aan om verder door te trekken naar het Noordelijkst gelegen deel om de Migratie van 200000 Zebra’s , Wilde Beest en 300000 Gazellen te beleven. Een ongelooflijke tocht van 1000 km lang.  Als je deze tocht onderneemt raden we je aan hier 2 nachten te blijven (Dag 6 – 7). Op dag 8 vlieg je dan door met een klein vliegtuig naar Arusha . Als we nog voldoende tijd hebben , kan je dan nog Kilimanjaro national park bezoeken en/of een Koffieplantage. Dag 9 vrije tijd en terugvlucht naar Europa of strandverlenging in Zanzibar.

Dag 7

Vrije tijd en transfer naar de luchthaven van Arusha/ Kilimanjaro voor terugvlucht naar Europa of strandverblijf op Zanzibar.

Tanzania Gallery